Skoči na glavno vsebino

Bazarska pravljica 2017

Po dnevu, kot je bila ta izjemna sobota, 2. decembra 2017, je težko v besedišču najti toliko presežnikov, da bi opisali vsa čustva, vtise in vse, kar smo videli, slišali in občutili Kobaleki ter z nami vsi obiskovalci.

Skupaj nam je uspelo doseči nekaj nepozabnega. Miklavžev koncert je s svojimi ritmi vzbudil prav posebno doživetje, s svojo drugačnostjo je segel v globino slehernega poslušalca, čutila se je moč, energija in povezanost med nastopajočimi, kar se je lepo zlilo še v zaključek s šolsko himno. Snežinke iz Brezja so nam pričarale pravo zimsko pravljico, zazibale so nas v igrivost prazničnega decembra, ki je pritegnila tudi gospoda župana, Andreja Fištravca, da je pogumno zapel z njimi. Božičkova čajnica je obiskovalce vabila z omamnimi dobrotami, ki so bile samo še slajše ob odlični glasbeni zasedbi, ob ritmih katere je bilo pohajkovanje med bazarskimi stojnicami še toliko prijetnejše. Učenci so se izjemno potrudili, pripravili čudovite izdelke in prinesli domače pecivo, prav tako pa so se potrudili obiskovalci, saj so poskrbeli, da so bile stojnice ob koncu dneva popolnoma prazne, mošnjiček šolskega sklada pa polnejši za nekaj manj kot tri tisoč pravih kobalčkov.

Ni bilo konca presenečenjem ter navdušenju staršev in otrok, ko so se pomikali po vseh prizoriščih, uživali v izdelkih in ob glasbeni popestritvi. Pravljično vzdušje sta dopolnili konjski lepotici Linda in Lila, ki sta vpreženi v kočijo pod mirno roko gospoda Toneta v sončno dopoldne popeljali prav vsakega, ki si je zaželel tega doživetja.

Čestitke so kar deževale z vseh koncev, obrazi so žareli in ob tem je na mestu samo največja zahvala prav vsakemu, ki je prispeval k tako prelepemu dnevu. Vsak učenec, vsak zaposlen na šoli, vsak starš in stari starš, vsak sorodnik in vsak obiskovalec je primaknil svoj košček k mozaiku spominov, ki nas bodo greli vso zimo, v katero smo tako čudovito zakorakali.

Ob snovanju že novih idej smo Kobaleki izjemno ponosni, srečni in neizmerno hvaležni za pravljični bazarski dan, ki ste ga preživeli z nami.

Za ogled fotografij sledite povezavi: Foto Miklavžev koncert in Bazar

Naša Foto-video ekipa pa je pripravila tudi posnetek šolske himne, ko smo skupaj zapeli učenci, učitelji in naš ravnatelj: https://www.youtube.com/watch?v=P3LZGF57cTo

(Skupno 41 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost