Skoči na glavno vsebino

Sodelujemo pri mednarodnem projektu Dnevi dediščine evropskih pokopališč 2018

Leta 2006 smo na naši šoli začeli obujati spomin na olimpionika, scenografa in slikarja Josipa Primožiča Toša. Razstava, ki smo jo takrat odprli, je potovala v Muzej narodne osvoboditve Maribor, Prometno šolo Maribor in Mestni muzej Ljubljana. Sodelovali smo na simpozijih v Mariboru in Ljubljani. Naši učenci so ga predstavljali v Pokrajinskem muzeju Maribor in Muzeju narodne osvoboditve Maribor, nastala pa je tudi nagrajena raziskovalna naloga v okviru razpisa Mladi za napredek Maribora.

V petek, 1. junija ste ob 16. uri vabljeni na pokopališče, kjer boste lahko prisluhnili našim učencem Katji Cafuta, Tinu Černetu in Jašu Helerju, ki bodo delili z javnostjo vse, kar smo do sedaj spoznali in raziskali o tem velikem človeku. Mentorica več kot desetletje starega raziskovanja je učiteljica Marjetka Berlič. Na povezavi Pogrebnega podjetja Maribor si lahko pogledate podrobnosti.

https://pp-mb.si/novice/dnevi-dediscine-evropskih-pokopalisc-2018.aspx

Letošnji sedmošolci so imeli 18. aprila kulturni dan, ki sta nam ga prijazno omogočila gospa Natalija Popović in Dušan Vrban iz podjetja Kainoto d.o.o v sodelovanju z direktorico Pogrebnega podjetja godpo Lidijo Pliberšek. S pomočjo sodobne tehnologije so iskali grobove znanih Mariborčanov.

Na tej povezavi si lahko pogledate fotografije s tega za učence zelo zanimivega kulturnega dneva.

https://photos.app.goo.gl/dcf3PnZeqyOiSVn23

Na naslednji povezavi si lahko ogledate fotografije iz prireditve. Fotografije: Dušan Vrban

https://photos.app.goo.gl/cWJ8O5gcKIoJaQuf2

(Skupno 42 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost