Skoči na glavno vsebino

Land Art projekt »OBKVAČKAJMO DREVO«

SPOROČILO ZA JAVNOST

V okviru poskusa uvajanja novega razširjenega programa (RAP) poteka na naši šoli 1 krat tedensko Land Art pod vodstvom učiteljice in vodje projekta Liljane Lešnik.

Zadnje 4 mesece so se učenci (od 1. r – 6. r) Land Art skupine ukvarjali z projektom »OBKVAČKAJMO DREVO«. Čeprav so morali najprej osvojiti ročne spretnosti kvačkanja, jim naloga ni delala težav. Zaradi velikega veselja in navdušenja nad projektom smo povabili k sodelovanju tudi njihove starše in stare starše. Navdušili smo tudi ročnodelsko skupino upokojenk iz Brezja, Bezene in Slovenj Gradca. Pridružile so se nam učiteljice iz OPB, 4. c razred, knjižničarka, tehnično osebje, bivše učiteljice naše šole, bivše učenke naše šole in posameznice iz različnih društev. Sodelovala je tudi OŠ iz Bolgarije.

Medgeneracijsko prepletanje in sodelovanje je učencem pokazalo kakšno moč ima skupina posameznikov, ki ima skupen cilj. Uspelo nam je izpeljati velik projekt. Na začetku so bile želje in cilji majhni, vendar se je ideja in pripravljenost za delo in sodelovanje pri projektu širila kot požar. Ne, da smo obkvačkali našo šolsko lipo, ki ponosno, kot čuvaj stoji pred vhodom naše šole že od njenega odprtja, naša dela smo razstavili tudi na drevoredu ob šolski telovadnici in v Brezju pred MČ Brezje- Dogoše – Zrkovci. Projekt je poklon drevesom. Dajejo nam hrano, les, senco, kurjavo, kisik. Mi jih pa pogosto niti opazimo ne.

Od 17. 3. 2020 si lahko ogledate našo »umetnino«. Ima močno sporočilno vrednost. Ob tem, da spoznamo, kakšno moč ima sloga in sodelovanje, do razstave ročnih spretnosti in ustvarjalnosti vseh sodelujočih. Kvačkalo, pletlo in tkalo nas je 80. Koliko metrov niti smo potrebovali nismo izmerili. Ustvarili pa smo 718 kosov različnih oblik in jih povezali v celoto. Iskrena hvala vsakemu posebej. Vabljeni k ogledu.

Maribor, marec 2020

Dodatne informacije:

Aleksander Jeršič, ravnatelj

040 531 448

(Skupno 118 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost