Skoči na glavno vsebino

Uspešen zaključek Tedna otroka

Na Podružnični šoli v Brezju smo prijetno zaključili Teden otroka.

V ponedeljek smo praznovali Dan učiteljev. Tretješolci so postali »učitelji«, saj so zamenjali učiteljici Matejo in Mojco ter učitelja Aleša. Za vse je bila to čisto posebna izkušnja, učenci pa so spoznali, da se morajo učitelji na pouk dobro pripraviti, če želijo tudi kaj naučiti.

Zvečer smo se ob soju svečk in lučk potopili v deželo pravljic in končno ugotovili, kaj počnejo knjige zvečer. Pred odhodom domov smo se okrepčali še s sokom in piškoti.

V torek smo obiskali gozd. Slikarka jesen nam je pripravila zanimive naloge. Spoznali smo tudi zgodbo o hrastu in bukvi. Vsi smo se strinjali, da je bila nekaj posebnega. Vabljeni tudi starši, da objeti drevesi poiščete v gozdu ob šoli.

Tretješolci smo spoznali Eko pravljičarko, ki nam je prebrala knjigo Matic in Meta za ohranitev planeta. Nato smo postali ekofrajerji in iz starega časopisa izdelali voščilnice, ki bodo razveselile otroke v vrtcu. Tudi drugošolci smo v torek pogledovali proti vrtcu in otrokom v voščilnice, ki smo jih izdelali že pretekli teden, zapisali nekaj prijaznih besed. Tokrat smo se še posebej potrudili, da so bile besede in povedi zares lepo napisane.

Čeprav se gasilci z vodo dobro znajdejo, so nam sredini nalivi odnesli njihov obisk. Dan smo zato preživeli v učilnici. Tretješolci so se pomerili v pisanju in reševanju ugank, drugošolci pa smo v knjižnici prisluhnili pravljicam, ki jih bomo kmalu pripovedovali za bralno značko. Prvošolci smo pa preživeli dan malo drugače – imeli smo “igralni dan”.

Škropilo je tudi v četrtek dopoldan. Tokrat voda ni padala z neba, pač pa so se prav vsi učenci pomerili v zalivanju dreves z gasilko cevjo. Z nekaj čarovnije nam je ob tem uspelo na nebu narisati tudi mavrico, ki smo je bili še posebej veseli. Prijazni gasilci so potrpežljivo odgovorili na vsa naša vprašanja.

Po malici je prvošolce obiskal gospod policist. Pogovarjali smo se o varnosti v prometu. Opozoril nas je, da moramo prvošolci in drugošolci nositi na poti v šolo in iz nje rumeno rutico. Spregovoril je o pomenu uporabe kresničke in odsevnikov, pravilnem prečkanju ceste, vožnji s kolesom. Pri vožnji z avtomobilom moramo vsi otroci sedeti v sedežu in biti pripasani z varnostnim pasom. Nato nas je policist odpeljal na poučen sprehod po okolici šole, ogledali smo si prometne znake, preizkusili pravila varne hoje in prečkanja ceste. Obljubili smo, da bomo upoštevali pravila varnega obnašanja v prometu.

Popoldne je zadišalo po jeseni. Mali vrtnarji z učiteljem Alešem so poskrbeli, da smo se do sitega najedli kostanjev, ki so jih učenci skrbno nabrali in prinesli v šolo.

Teden smo zaključili s kulturnim dnem, v okviru katerega smo obiskali kulturne ustanove. Prvošolci smo se odpravili v Muzej NO Maribor, drugošolci v Pokrajinski muzej Maribor in tretješolci v drugo največjo ustanovo za moderno in sodobno likovno umetnost v Sloveniji – Umetnostno galerijo Maribor. Zaposleni so nas popeljali skozi zanimive muzejske zbirke, razstavo umetniških del in tako spodbudili zanimanje za kulturo, zgodovino in umetnost našega prostora.

Teden otroka letos nosi naslov Odgovor je pogovor. Če vas zanima še kaj več, pa le povprašajte svoje šolarje. Bili so aktivni, radovedni, ustvarjalni, takšni, kot znajo biti vsak dan.

(Skupno 119 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost