Skoči na glavno vsebino

Slovenski tradicionalni zajtrk malo drugače

Tudi letos smo na tretji petek v novembru, 20. 11. 2020, obeležili Dan slovenske hrane in spremljajoči Tradicionalni slovenski zajtrk , ki je bil letos že jubilejni, deseti po vrsti. Njegova izvedba pa je bila letos nekoliko drugačna. Prejšna leta smo zajtrk pojedli skupaj s sošolci in v družbi svojih učiteljic. Letos pa…Pa smo kljub temu veseli, da je bilo tako.

Letošnje leto nam je namreč ponudilo izjemno priložnost, da smo lahko zajtrkovali v domačem okolju. Učenci so doma za svoje družine pripravili zajtrk, pri katerem ni manjkalo mleko, maslo in med in se nato pridružili še sošolcem in učiteljici ter kar preko videokonference klepetali o pomenu krepčilnega zajtrka.

Po dobrem zajtrku je delo kar samo steklo. Preko spleta so spoznavali življenje čebel in jih tudi sami usvarili iz papirja z veliko ustvarjalne žilice.

In če bi jih sedaj povprašali, kako je bilo, bi zagotovo vsi dejali, da med še nobeno leto ni bil tako sladek ter da sta bila kruh in maslo še slastnejša kot prejšnja leta.

(Skupno 101 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost