Skoči na glavno vsebino

6 milijonov papirnatih ladjic

Da bi si lažje predstavljali, kaj pomeni 6.000.000 izgubljenih človeških življenj v času holokavsta, je Boris Krabonja, profesor zgodovine in geografije ter ustanovitelj in predsednik Društva UP-ornik, po nekaj letih ponovno obudil projekt »Šest milijonov ladjic za šest milijonov žrtev«.

Tudi na naši šoli smo se odločili, da dobrodelni projekt v spomin žrtvam genocidov in današnjim žrtvam človeške ignorance najranljivejših v naši družbi podpremo, da združimo ozaveščanje in tudi prijetno s koristnim. Izdelujemo papirnate ladjice iz odpadnega papirja. Najboljše so iz reklamnega papirja.

Skupina mladih umetnikov bo naredila iz teh ladjic umetniško instalacijo in vse kaže na to, da bo instalacija ponovno vidna v »Kliniki za zdravljenje faušije Maribor« (od 9. 5. – 23. 5. 2022). Po končani razstavi, bodo ladjice prodane za stari papir in izkupiček bo podarjen Društvu UP-ornik za pomoč najranljivejšim skupinam prebivalstva. V sklopu projekta se bo predvidoma v začetku junija 2022 odvil tudi zaključni koncert »Nekoč in danes«.

Naši učenci že pridno izdelujejo ladjice in na šoli se je »po tiho« razvilo tudi mini tekmovanje med razredi. Če boste vaše otroke in ta skupen projekt podprli tudi vi, ste lepo vabljeni, da ladjice, ki jih boste izdelali doma skupaj z družino, tudi prinesete v šolo.

Dokažimo še enkrat več, da »Kobaleki« znamo stopiti skupaj, ozaveščati, si pomagati in biti dobrodelni.

Akcija traja do 9. maja 2022.

Kako narašča število ladjic v pristanišču, lahko spremljate na uradni spletni stani Društva UP-ornik: https://www.up-ornik.si/

(Skupno 126 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost