Skoči na glavno vsebino

Šport združuje – šport zbližuje

»VERJEMI, DA ZMOREŠ IN SI ŽE NA POL POTI DO CILJA (THEODORE ROOSEVELT)«

V tokratnem prispevku FIT Kobalčka se bomo dotaknili praznika športa – 23. september je bil leta 2020 razglašen za Dan slovenskega športa.

Slovenija ima športno srce, to dokazujemo na vseh ravneh. Z razvojem in spodbujanjem zdravega načina življenja pričenjamo tudi na naši šoli že takoj pri vstopu skozi šolska vrata. Še kako je namreč res, da iz malega zraste veliko.

Le nekaj športnih poslastic, ki pričajo o tem, da smo edinstveni športni narod.

Trikrat srebrna odbojkarska reprezentanca v zadnjih šestih letih na CEV EuroVolley.

Slika 1. Podelitev na CEV EuroVolley 2021(Vir: https://www.instagram.com/rok_mozic9/

V poletnih mesecih letošnjega leta so se na daljnem vzhodu odvile olimpijske igre Tokyo 2020, kjer so naši športniki dokazali, da smo z razlogom najboljši.

Slika 2. Medalje iz poletnih olimpijskih iger 2021.

Slovenija je tako po letošnjih rezultatskih uspehih dokazala, da je glede na uspehe športnikov in na število prebivalcev na prvem mestu.

Klikni in preglej statistiko:

https://greatestsportingnation.com/per-capita-cup-2021/results

Šport pa niso le rezultati. Šport je mnogo več. Po končani tekmi za uvrstitev v finale olimpijskega turnirja je glavni »krivec«, ki je preprečil reprezentanci Slovenije ta zgodovinski dogodek, izkazal vso svojo veličino. Nicolas Batum je takoj po zaključnem pisku sirene in med slavjem svoje francoske reprezentance pristopil do našega slovenskega asa, Luke Dončića, in mu namenil nekaj spodbudnih besed. Gesto je pohvalil tudi Luka na novinarski konferenci. To je šport in to so poteze, ki jih premorejo veliki. 


Slika 3. Luka Dončić in Nicolas Batum na olimpijskih igrah po končani tekmi.

Ni potrebno torej brskati samo po rezultatskih lestvicah svetovnih razsežnosti. »Zlate« cilje lahko dosegamo tudi doma. Pomagajmo babici ali dedku pri nakupovanju, naučimo se zavezati čevlje, vedno pospravimo svoj delovni kotiček, poskusimo preskočiti izziv, ki nas straši, potrudimo se kdaj naučiti nove spretnosti, od časa do časa pripravimo zdrav obrok za starše, pomagajmo sošolcu pri razlagi snovi, ki je ne razume. In predvsem poskusimo biti vsak dan BOLJŠI. Do sebe in do drugih.

Iz malega raste veliko….

(Skupno 141 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost