Skoči na glavno vsebino

2. planinski izlet – Sveti Urban

Veseli korak so se današnjo soboto, 6. 11. 2021 že drugič v tej jeseni podali na planinski izlet. Učiteljica jim je obljubila, da bodo tokrat nagrajeni z lepoto, ki jo premorejo gozdovi v jeseni. In res je bilo tako.

Zgodaj zjutraj so se zbrali v Kamnici, ter se ob spremstvu vodnikov Planinskega društva Maribor Matica – Aljaža in Mirana odpravili na pot. Na poti skozi gozd so občudovali čudovite barve, ki jih slika jesen. Niso si mogli kaj, da nebi nekaj pisanega listja odnesli s seboj za spomin. Tudi kostanj so opazili, zato je bila razpisana nagrada! Kdor bo do vrha nabral največ kostanja, dobi mikavno nagrado – čokolado! Kakšna tekma za priboljšek! Učenci so hitro ugotovili, da se je dobro združiti v ekipe, saj bo tako število nabranih kostanjev višje.

Ob vsej zagnanosti so brez večjih težav premagovali višinsko razliko in se pri tem vidno zabavali.

Temperature so bile tokrat precej prijetnejše, kot so bile na zadnjem izletu, zato termovke tokrat niso priromale iz nahrbtnikov. Tu in tam je skozi oblake pokukalo tudi sonce, ravno dovolj, da je učence napolnilo s potrebno energijo, da so zbrali moči za osvojitev današnjega cilja.

Na Urbanu so se okrepčali z malico iz nahrbtnika, se igrali ter prešteli kostanje, ki so določili zmagovalno ekipo.

Tudi tokrat je učence mučila skrivnost: “Kam gremo pa naslednjič?” Tokrat bo lokacija ostala presenečenje, izdamo pa samo, da bo pohod praznično obarvan, izpeljan na decembrski večer ob soju lučk.

Pripis: Na tem mestu se iskreno zahvaljujemo Planinskemu društvu Maribor Matica in njihovim prostovoljnim vodnikom, ki nam pomagajo pri izpeljavi krasnih planinskih izletov.

(Skupno 164 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost