Skoči na glavno vsebino

Planinski pohod na Pečke

Na današnje jutro smo se člani krožka Veseli koraki odpravili na 4. planinski pohod.

Polni energije in pričakovanja smo se zbrali v Limbušu ter se odpravili v smeri Meranovega, proti Pečkam. Med hojo po razglednem grebenu smo občudovali razglede na Pohorje ter na drugi strani proti Kozjaku. V bližini Meranovega smo imeli postojanko, kjer smo se okrepčali ter nadaljevali pot mimo čudovitega čebelnjaka, poslikanega s pisanimi panjskimi končnicami. V nadaljevanju je naša pot potekala skozi neokrnjen gozd, kjer smo prišli do pravega pravljičnega prizora strmih skal, poraslih z mahom, med skalami pa magičen slap. Prizor je bil zares lep, mi pa smo čez brv prečkali potok in nadaljevali pot proti našemu cilju.

Zelo smo bili veseli, ko smo prispeli do doma na Pečkah. Prijazna oskrbnica doma nam je skuhala čaj, kakav, pa tudi kakšen sok je z veseljem postregla. Na cilju smo imeli nekaj prostega časa za igro in druženje s prijatelji.

Pot nazaj v dolino nas je med vinogradi pripeljala še do Meranovega, ki je zibelka štajerskega vinogradništva. Tudi tam smo se malce okrepčali, energije pa je bilo še vedno dovolj, da smo si lahko privoščili še tekaško dirko – kdo bo prvi pri čebelnjaku!? Med dečki je tekaško dirko dobil Vid, med deklicami pa Maruša.

Tik preden smo se vrnili na izhodiščno mesto, smo si ogledali še grič, kjer je nekoč stal Limbuški grad.

Otroci so danes opravili kar dobre 4 ure hoje čez drn in strn! Učiteljici Manuela in Judita sta bili nanje upravičeno več kot ponosni! Učenci postajajo pravi mladi planinci, ki uživajo v naravi in medsebojnem druženju.

(Skupno 151 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost