Skoči na glavno vsebino

Erasmus + nadaljuje izmenjave in svoje delo

Tokrat smo se dva učitelja in pet učenk odpravili na gostovanje v Turčijo. Po napornem celodnevnem potovanju, smo končno prispeli v Kayseri in danes 16.5.2022 se naše delo začenja.

Nekaj utrinkov iz včerajšnjega potovanja…

Po napornem potovanju smo se zjutraj zbudili v lep, a naporen dan. Na željo učenk in z dovoljenjem učitelja objavljamo tudi najboljšo sliko včerajšnjega dne.

Hvala učitelj za popestritev dneva.

Ponedeljek 16.5.2022

Dobili smo se pred šolo. Ogledali smo si matično šolo, kjer sta v šolske klopu sedla tudi naša učitelja. Po ogledu smo se odpravili na podeželje na podružnično šolo. Vsi so nas navdušeni sprejeli. Na podružnični šoli smo v znak teme projekta Ekologija in recikliranje posadili drevo. Vsaka država svoje drevo in enega skupaj. Nato smo si ogledali tovarno, kjer pridelujejo cink. V tovarni so nam povedali, da se trudijo, da cink tudi reciklirajo. Zbirajo odpadne cevi, iz katerih odstranijo cink in ga znova obdelajo. Sledilo je kosilo. Po kosilu smo se odpeljali na obisk k županu in predstavniku za šolstvo za to območje Turčije, kjer smo nastanjeni. Po obisku pri županu je sledil nov obisk tovarne, kjer predelujejo odpadke. Ogledali smo si predelovalni obrat, se poslikali in odšli proti matični šoli v center Kayseri. Polni novih vtisov objavljamo izbor najboljših fotografij današnjega dneva.

Torek, 17.5.2022

Spoznali smo učno uro turške učiteljice, kjer smo raziskovali recikliranje in onesnaženost. Na kosilo smo se odpravili na goro Erciyes Mountain, kjer nas je presenetil dež. Nismo se upirali. Ogledali smo si paradiž za ptice, ki so se žal zaradi dežja skrivale. Jih je bilo pa slišati. Nadaljevali smo pot proti smučiščem in tako dosegli najvišjo točko (razen na letalu) okoli 2200 metrov nadmorske višine. Vidno utrujeni smo se vrnili domov v Kayseri.

Sreda, 18.5.2022

Imamo srečo z vremenom. Že zjutraj smo se odpravili v dolino Koramaz, kjer smo se sprehodili skozi čudovito naravo. Nato smo si ogledali podzemne hiše v dolini. Sledil je piknik in otroške igre za učence in učitelje: skakanje v vrečah, vlečenje vrvi,… Učitelj Omer nas je presenetil s svojimi kuharskimi sposobnostmi. Pripravi je kosilo za celo skupino (okoli 70 otrok in 15 odraslih). Sicer pa slike povedo vse.

Četrtek, 19.5.2022

Dan za izlet. Odšli smo si ogledati Kapadokijo. Balonov zaradi slabega oblačnega vremena ni bilo v zraku. Ogledali smo si dva muzeja na prostem Göreme in Zelve. Imeli kosilo v mestu Avanos, kjer smo se sprehodili čez viseči most. Pot nas je vodila naprej na lončarsko delavnico, kjer so nam prikazali, kako izdelujejo izdelke iz gline.

Petek, 20.5.2022

Dobili smo se pri šoli enega od gostiteljev in si ogledali na novo zgrajeno šolo. Preizkusili smo se tudi v športnih aktivnosti. Po tradicionalnem turškem kosilu smo se odpravili proti mesti. Ogledali smo si mesto, muzej zgodovine mesta Kayseri in se podali po nakupih na bazar. Po nakupih smo se spet ločili in učence čaka zadnja noč pred odhodom domov. V zgodnjih jutranjih urah nas čaka pot proti letališču in kmalu se vidimo v Sloveniji.

Sobota, 21.5.2022

Naša dogodivščina se bliža h koncu. Pred sončnim vzhodom smo se odpravili proti letališču in v zgodnjih jutranjih urah zapustili Kayseri. Po dolgi poti smo pozno popoldan se vrnili domov polni vtisov in novih poznanstev.

(Skupno 277 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost