Skoči na glavno vsebino

Tudi naša šola prispevala k zgodovinskemu projektu ”6.000.000 ladjic za 6.000.000 žrtev”

Boris Krabonja, idejni vodja projekta, znan tudi kot humanitarni delavec, ustanovitelj in predsednik društva UP-ornik, karizmatični profesor zgodovine na Srednji ekonomski šoli v Mariboru, veliki borec za pravice ljudi, ki se borijo za preživetje oziroma so že obupali, je ob zaključku projekta dejal: Vsaka zgodba se nekje začne in konča. Skupaj smo spisali zgodovinsko zgodbo. Zbrali smo več kot šest milijonov ladjic, ki hkrati predstavljajo šest milijonov ubitih sanj, šest milijonov neizživetih mladosti, šest milijonov sloves in šest milijonov ubitih duš.

Del zgodbe Šest milijonov ladjic: spomin na preteklost in rešitev za prihodnost je s 135.879. zgubanimi ladjicami tudi naša šola.

Maj in Gal, predstavnika zmagovalnega razreda, sta se s starši udeležila otvoritve umetniške inštalacije na Zagrebški cesti 20 (podjetje ACE Metalna), mentorica pa zaključne prireditve “Nekoč in danes” v SNG Maribor, na kateri so nastopili: Tjaša Banović, Luka Banović, Zoran Franc, Jure Ivanušič, Zala Kores, Dare Nikolovski, Nuša Pečovnik Wutt, Nuša Petek, Sara Petrovčič, Jasha Robnik in Mirjana Šajinović. Dogodek z globokim sporočilom in stoječimi ovacijami sta povezovala Boris Krabonja in Andreja Lep.

Vabljeni k ogledu videoposnetka, ki govori brez besed: https://youtu.be/1IbwO68tNXI

(Skupno 147 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost