Skoči na glavno vsebino

Erasmus+ tokrat v Španiji

Nedelja, 12. 3. 2023

Pet učencev in dva učitelja smo se zbrali pred šolo in odpravili na pot proti Španiji. Kljub zamudi letala smo vsi prispeli nasmejani in polni pričakovanj v Valencio, kjer smo se s kombijem odpeljali do našega končnega cilja L’Alfas del Pi na jugo vzhodu Španije.

Ponedeljek, 13. 3. 2023

Po napornem potovanju smo si spočili in se dobili zjutraj ob 9. uri pred šolo. Naredili smo kratek obhod okoli šole. Pripravili so nam tradicionalno pecivo in prikazali različne narodne noše ter glasbo. Po kratkem uvodnem govoru ravnatelja šole so učenci začeli z izdelavo hotela za žuželke.

Pred kosilom, tradicionalno jedjo Paello, so nam pripravili krajši program na temo Španija ima talent. Po kosilu so učenci znova nadaljevali z delom. Vsaka država je izdelala svoj hotel za žuželke. Po zaključenih dejavnostih smo imeli prosto popoldne, ki smo ga izkoristili vsak na svoj način. Najbolj pogumni smo tudi zaplavali v Sredozemskem morju.

Polni vtisov se že veselimo naslednjega dne, kjer nas čaka kolesarjenje po Valenciji.

Torek, 14. 3. 2023

Zjutraj smo se zbrali pred šolo in se z avtobusom odpeljali v Valencijo. Tam so nas pričakala kolesa in odkolesarili smo proti riževim poljem. Ogledali smo si riševa polja in razložili so nam, kako pridelujejo riž. Z čolnom smo se odpeljali na eno največjih jezer v Španiji in si iz vode ogledali pridelavo riža. Po vožnji s čolnom smo odšlo na kosilo Paello. Po kosilu pa hop na kolo in nazaj proti avtobusu. Prijetno utrujeni smo se vrnili nazaj v L’Alfàs del Pi k svojim družinam.

Sreda, 15. 3. 2023

Polni energije smo se zjutraj zbrali pred šolo in se z avtobusom odpeljali v bližnje mesto Alicante, kjer smo si ogledali mesto samo in obiskali muzej The Ocean race. V muzeju smo si poleg bitk, tekmovanj z jadranjem okoli sveta, ogledali tudi nevarnosti, ki prežijo v oceanu. Nevarnosti ne prežijo le na ljudi, ampak onesnaževanje voda vedno bolj vpliva tudi na živali. V Španiji so tako že sprejeli zakonodajo, ki se dotika tudi morja in obale, saj se jim je dogajalo, da so ribe na določenih mestih obale popolnoma izginile. V muzeju smo poleg onesnaževanja morja spoznali tudi dirke z jadrnicami, ki se podajajo na pot okoli sveta in trajajo tudi do devet mesecev.

Četrtek, 16. 3. 2023

Z avtobusom smo se odpeljali v Valencijo, kjer smo si ogledali mesto jedro in priprave na Festival Fallas. Mesto je polno lesenih lutk, ki jih bodo v nedeljo zažgali. Ob 14. uri vsak dan v tednu festivala pokajo in tako privabljajo turiste. Spoznali smo Valencijo v drugi luči, ulicah polnih ljudi, kjer je praktično nemogoče se voziti s kolesom.

Petek, 17. 3. 2023

Zjutraj smo se dobili pred šolo, malo pokukali v šolo, drugače pa smo zadnji dan preživeli v mestu L’Alfas del Pi. Malo nakupovali, se osvežili in dan preživeli z družinami. Jutri pa veselo na pot nazaj prosti Sloveniji.

Na željo učencev objavljamo tudi sliko dneva.

Sobota, 18. 3. 2023

Prišel je dan za odhod domov. Polni vtisov in novih poznanstev smo se zbrali še zadnjič pred šolo Costa Blanca in se odpeljali proti letališču v Valenciji, kjer smo poleteli proti trstu. Po rahlo nemirnem letu smo srečno pristali, poiskali prevoz in se odpeljali proti Sloveniji. V večernih urah smo prispeli pred šolo, kjer se je naša dogodivščina pred sedmimi dnevi začela, se je danes tudi končala. Viva España.

(Skupno 602 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost