Skoči na glavno vsebino

Olimpijska bakla tudi na naši šoli

V okviru “Olimpijskega festivala evropske mladine 2023” je danes na naši šoli bilo kaj videti! Obiskal nas je “Foksi”, olimpijska maskota, ki je skupaj z našim Malčkom Kobalčkom otvoril prireditev “Potovanje bakle OFEM MB 2023”. Dogodka so se poleg g. ravnatelja udeležili učenci I. VIO v okviru njihovega športnega dne in nekateri drugi razredni oddelki šole. Priprave na današnji dan so potekale že v preteklih dveh mesecih: učenci so izdelovali risbice, bakle in ostale umetniške izdelke na temo Olimpijskega festival, plesalke in plesalci so vadili olimpijsko koreografijo, v ponedeljek je bilo izvedeno imenitno predavanje na temo olimpizma s strani g. Aleša Šolarja učencem šolske skupnosti – povzetke so/bodo učenci, ki so sodelovali, predstavili na razrednih urah.

Na današnji prireditvi so učenci 1. A skupaj s Foksijem odtekli štafeto, na kateri so s simboliko prenosa olimpijske bakle in olimpijskih zastavic pričarali pravo olimpijsko vzdušje, katerega energijo smo čutili vsi prisotni, še posebej naša šolska maskota Malček Kobalček, ki je z učenci navijal in poplesaval ob predaji štafete.

Zadovoljni, nasmejani in polni energije so se učenci vrnili nazaj k pouku, bakla s Foksijem na čelu pa je ubrala pot naprej proti poletnemu Olimpijskemu festivalu evropske mladine, kjer se bo od 23. do 29. julija v Mariboru več kot 3.400 najboljših mladih športnikov in športnic iz 48 držav za odličja pomerilo v 11 športnih panogah…

(Skupno 208 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost