Skoči na glavno vsebino

Spodbujanje ustvarjalnosti, inovativnosti in podjetnosti v osnovni šoli

V okviru mladih raziskovalcev bomo v šolskem letu 2022/23 izvedli dvodnevni tabor za raziskovalce v okviru CSOD Štrk – Podjetništvo za mlade, ki bo sofinanciran s strani SPIRIT Slovenija (Javne agencije Republike Slovenije za spodbujanje podjetništva in internacionalizacije, tujih investicij in tehnologije).

Cilji so: spodbujanje lastne ustvarjalnosti, informiranje o podjetništvu, razvoj veščin načrtovanja in organiziranja. S projektnim vikendom Podjetništvo za mlade želimo udeležence spodbuditi k kreativnemu razmišljanju, reševanju vsakdanjih izzivov in jim predstaviti osnove podjetništva.

Udeleženci bodo v manjših skupinah poiskali in predstavili ideje, naredili tržno raziskavo, organizirali projekt, poiskali potrebna sredstva za izvedbo in na koncu izdelali »mini« poslovni načrt. V okviru tabora začno nastajati tudi raziskovalne naloge in inovativni predlogi, ki bodo predstavljeni pred komisijo na razpisu Mladi za napredek Maribora. Najboljše naloge in predlogi so potem izbrane za državno tekmovanje Mladi raziskovalci Slovenije.

(Skupno 36 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost