Skoči na glavno vsebino

Ko se pouk vsako jutro prične na drsalkah

Učenci drugih razredov so se ta predpočitniški teden vsak dan že zgodaj zjutraj zbrali v šoli in se z avtobusom odpeljali v Ledno dvorano Maribor. Tam so takoj obuli drsalke in se že ob 8. uri pognali na led, saj nam je bil v okviru projekta Erasmus+ Sport omogočen brezplačni tečaj drsanja za učence drugih razredov.

V ponedeljek še nekoliko negotovo drsenje po ledu se je kaj kmalu spremenilo v samozavestno in odločno drsanje. Strah je bil hitro pozabljen in nič več jih ni zaustavilo. Drsanje na poligonu, odrivi z levo ali desno drsalko, predkloni in počepi med samim drsanjem, pa drsanje »limonce«… Pa ne pozabimo odločno ustavljanje ob ograji, ki se je tudi iz dneva v dan bolje izpeljalo.

Veliko so se naučili in se tudi veliko igrali. Nihče izmed nas ni prej vedel, da sta igri »Kdo se boji črnega moža« in »Poplave, potres« veliko bolj zanimivi, če imaš na nogah drsalke. Zdaj to vemo.

Še najbolje pa se je ta naš tečaj zaključil, saj smo naše novo pridobljeno znanje lahko pokazali tudi našim staršem in z njimi z roko v roki drseli po ledu ob zvokih disko glasbe.

(Skupno 94 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost