Skoči na glavno vsebino

»Positive teacher«

V času jesenskih počitnic sva se dve učiteljici udeležili izobraževanja »Positive teacher«, ki se je odvijalo v Reykjaviku na Islandiji v okviru projekta Erasmus+. V celotedenskem izobraževanju smo spoznavali vsebine pozitivne psihologije ter čuječnosti na številnih praktičnih primerih, ki jih lahko vključimo v naš proces poučevanja.

Poleg izobraževanja, ki je temeljijo na številnih novodobnih pristopih, na veliko praktičnih primerih, na izsledkih sodobnih raziskav smo spoznali tudi islandski šolski sistem, si ogledali njihovo najnovejšo šolo ter nekaj najlepših kotičkov, ki jih ponuja ta čudovita država.

Potek dela v šoli je zasnovan na spodbujanju močnih področij posameznega učenca, medpredmetnemu povezovanju, projektom, spodbujanju zdravega načina življenja ob tem pa tudi aktivnega izobraževanja učiteljev.

Znotraj izobraževanja so organizatorji poskrbeli tudi za ogled nekaterih najlepših kotičkov Islandije in njihovih glavnih značilnosti.

Ob zaključku izobraževanja se je s strani organizatorjev izvedla tudi simbolična podelitev certifikatov, ki smo jih pridobili z udeležbo na seminarju. Vseh 101 udeležencev je odšlo iz Islandije s številni novimi spoznanji, veščinami, znanji in delovnim elanom, da to prenesemo v čim večjem deležu tudi v naš proces izobraževanja.

(Skupno 26 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost