Skoči na glavno vsebino

1. in 2. mesto na likovnem natečaju Olimpijske vrednote spreminjajo svet

Kopija-nova (področje za likovni program) je v sodelovanju z Olimpijskim komitejem Slovenije organizirala likovni natečaj, na katerem so učenci ustvarjali na temo Olimpijske vrednote spreminjajo svet.

Da olimpijske vrednote predstavljajo temelje, na katerih olimpijsko gibanje gradi svoje dejavnosti za spodbujanje športa, kulture in izobraževanja z namenom gradnje boljšega sveta, smo se z učenci 1. VIO učili na Dnevu vrednot – I Value (2. tehniški dan, 4. 10. 2023).

Spoznali smo, da so olimpijske vrednote odličnost, prijateljstvo, spoštovanje, poštenost in trud in se pogovarjali o njihovem pomenu in namenu. Drug drugega smo spodbujali k iskanju drugih vrednot, ki jih prav tako lahko zasledimo skozi šport. Ne le skozi lastno udejstvovanje, ampak tudi ob spremljanju raznovrstnih športnih dogodkov. Razmišljali smo o solidarnosti v športu in koristnosti športnega udejstvovanja za zdravo in kvalitetno življenje posameznika.

Z likovnimi izdelki, ki so nastali na dan dejavnosti, smo sodelovali na natečaju Olimpijske vrednote spreminjajo svet. Taja Kočevar, 2.a – avtorica likovnega dela z naslovom Pripadnost ekipi – prijateljstvo, trud je usvojila 1. mesto, Nikolina Kanjevac, 2.a – avtorica likovnega dela z naslovom S ponosom spremljamo športne dogodke pa 2. mesto v kategoriji OŠ – 1.VIO. Učenki sta prejeli priznanje in nagrado – paket likovnih izdelkov Ajda s strani Kopije-nove in maskoto (Foksi) in BON za športno trgovino, ki je nagrada s strani Olimpijskega komiteja Slovenije (Združenja športnih zvez).

Spletna razstava nagrajenih del je od 1. 2. 2024 dostopna na povezavi https://www.likovni.kopija-nova.si/likovni-natecaj-olimpijske-vrednote-spreminjajo-svet. Vabljeni k ogledu.

K uspehu iskreno čestitamo.

(Skupno 146 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost