Skoči na glavno vsebino

PROJEKT ERASMUS+

V mesecu februarju smo na Osnovni šoli Draga Kobala Maribor z navdušenjem gostili učence in učitelje iz Grčije, ki so nas obiskali v sklopu mednarodnega projekta Erasmus+. Izmenjava je bila za nas izjemno dragocena, saj je omogočila bogato izmenjavo izkušenj in znanj tako med učitelji kot tudi učenci. Takšni projekti namreč nudijo neizmeren doprinos k posameznikovi osebnostni in intelektualni rasti.

Med obiskom smo gostom predstavili kulturne in zgodovinske znamenitosti našega mesta. Obiskali smo Mestno občino Maribor in stadion Ljudski vrt, se z vlakcem zapeljali skozi mestno središče in njegovo ožjo okolico, pot pa nas je zanesla tudi na Ptuj, najstarejše mesto v Sloveniji, kjer smo se navduševali nad gradom.

Center mesta Maribor so učenci samoiniciativno spoznavali tudi preko igre lova na zaklad in tako še dodatno obogatili poznavanje mariborske kulturne dediščine. Vrhunec druženja je bil vsekakor večer zabave s karaokami v Vetrinjskem dvoru, ki je še močneje utrdil prijateljske vezi med nami.

Poleg kulturnih dejavnosti smo organizirali tudi okroglo mizo v angleškem jeziku, na kateri smo razpravljali o vrednotah v športu in njihovem odsevu v šolskem prostoru ter vsakdanjem življenju. Ta dogodek je bil izjemna priložnost za razmislek o pomenu športa kot sredstva za učenje o poštenosti, ekipnem delu, vztrajnosti in spoštovanju – vrednotah, ki so ključnega pomena tako na igrišču kot v učilnici.

Petdnevni obisk je bil prežet s prijateljstvom, druženjem, osebnostno rastjo in izgradnjo dobrih medsebojnih odnosov, ki so temelj vseživljenjskega učenja. Verjamemo, da so takšna medkulturna srečanja neprecenljiva, saj ne le bogatijo naše znanje in izkušnje, ampak nas tudi učijo sprejemanja in cenjenja drugačnosti. Spomini in prijateljstva, stkana med tem obiskom, bodo za vedno ostali v lepem spominu.

(Skupno 129 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost